Vastgelopen? Zo kom je weer in actie!

Groeien als ondernemer - Karlijn Kwint - Vogelvrij Ondernemen

Soms denk ik tijdens het maken van content: ik weet écht niet wat ik moet schrijven. Wat ik wil vertellen.

Mijn notitie app staat altijd bómvol met leuke ideetjes om een post of mail over te schrijven, maar als ik er doorheen scrol is er niets dat specifiek mijn aandacht trekt.

De laatste keer dat dit gebeurde besloot ik toch maar iets anders met mijn tijd te gaan doen, iets dat wél mijn aandacht trok: het uitdenken van de eerstvolgende challenge die ik organiseer.

Ik vind het heerlijk om een programma te ontwikkelen waarmee ik mensen mag helpen om uit hun comfortzone te stappen en een uitdaging aan te gaan waarvan ze denken:

Ik weet niet of ik het kan, maar damnstel je voor dat dit lúkt.

Na een uurtje typen stond het op papier: de inschrijfpagina is zo goed als uitgeschreven, ik wist al precies wat ik in die 4 dagen wilde vertellen en ik had voor elke dag een toffe opdracht bedacht waarmee ik het iedereen die meedoet heel makkelijk maak om ook echt in ACTIE te komen.

Ik zat helemaal blij naar mijn beeldscherm te kijken, tot ik dacht:

Verdorie. Dit gooi ik er even in een uurtje uit, maar een mailtje met groeitips voor mijn lijst krijg ik niet getypt? Wat een onzin!

Dus hoppakee, bestand opslaan, aan de kant en terug naar mijn lege documentje om een mail te schrijven.

En na 15 minuten uit het raam staren moest ik toch opnieuw aan mezelf toevoegen: het lukt gewoon niet. Het zit er even niet in.

Waarom? Omdat ik wil schrijven over zaken waar ik enthousiast over ben! Waar ik passie voor voel! Waar ik energie van krijg! Waar ik op dít moment ideeën over heb. Niet ‘omdat het moet’. Daar ben ik niet voor gaan ondernemen.

En weetje, zo werkt het eigenlijk met alles in mijn business. Als ik het enthousiasme en de energie voel, dan komt het vanzelf goed.

Meer dan goed.

Dus: merk jij dat je vastloopt in je business?

In het schrijven van content, ontwikkelen van je aanbod, iets anders waar je mee bezig bent?

Ga dan op zoek naar dat vlammetje. De dingen die jou enthousiast maken. Waar je energie van krijgt. Waardoor je ‘in de flow’ komt. Sta jezelf toe om dáár mee aan de slag te gaan.

Dat is wat ik heb gedaan, en uiteindelijk is er door die inspiratie daarna alsnog ook moeiteloos een mooie mail uitgerold.

Dus: neem even een moment. Vraag je af: waar zit het vlammetje voor jou?

 

[activecampaign form=33]

Facebook
Twitter
LinkedIn