“Karlijn heeft een rustige, open houding en is
oprecht geïnteresseerd in je verhaal” - Noreen

Over mij

In mijn jeugd was ik een onzeker meisje dat graag droomde, maar altijd binnen bepaalde veilige kaders. In mijn studententijd en daarna ben ik serieus aan de slag gegaan met mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben nog steeds een dromer, maar heb geleerd verder te kijken dan de bestaande kaders en groter te dromen. Mijn dromen verbind ik tegenwoordig direct aan concrete stappen om de kans tot het realiseren ervan te vergroten. Daarin volg ik drie pijlers:

  • Ik volg mijn hart.

    Wanneer ik vlinders in mijn buik voel, mijn ogen beginnen te glinsteren en mijn mondhoeken zich met of zonder toestemming omhoog draaien weet ik dat ik op de goede weg zit.

  • Ik durf avontuurlijk te zijn. Sommige stappen die me helpen mijn droom te realiseren, vind ik eigenlijk net iets te spannend. Wanneer het gaat over iets dat ik écht belangrijk vind, ga ik er toch voor. Niet door roekeloos in het diepe te springen; ik ben meer van de doordachte en goed voorbereide avontuurlijkheid.

  • Ik blijf authentiek. Het is na de vorige twee punten vast geen verrassing meer, maar omdat het voor mij erg belangrijk is verdient het zijn eigen plekje: ik doe wat voor mij klopt, wat bij mij past. Ik ontwerp mijn eigen geluk.

Mijn achtergrond

Veel mensen vinden het ontzettend lastig om te ontdekken wat hun leven nou echt betekenisvol maakt. Na een zesjarige academische opleiding in psychologie, sociologie, filosofie en organisatiekunde weet ik precies hoe ik jou kan helpen om te ontdekken wat het antwoord voor jou is.

Na het VWO ben ik Humanistiek gaan studeren; een interdisciplinaire studie met als pijlers zingeving en humanisering. Dit betekent dat ik zowel theoretisch als praktisch breed onderbouwd ben in vraagstukken rondom zingeving, betekenisgeving en professionele ontwikkeling. Ik kan door middel van diverse gesprekstechnieken makkelijk diepgang brengen in een gesprek. Zoals een klant onlangs zei: “jij dringt binnen een paar minuten door tot de kern, tot de binnenste essentielagen.”

Tijdens mijn studie ontwikkelde ik me onder andere als coach en realiseerde ik me dat ik dit eigenlijk al jarenlang deed. De theorie en technieken waren nieuw, maar ik belandde altijd al in diepgaande gesprekken waarbij ik mensen probeerde te helpen met de dilemma’s die ze hadden, zodat ze aan het einde van het gesprek wisten wat voor henzelf de juiste stap was om te zetten. Na ervaring bij de ING, een tbs-kliniek en een korte carrière in het onderwijs koos ik ervoor om te starten als coach en adviseur.

Mijn visie op coaching houdt in dat niet ik, maar jij de expert bent. Jij weet zelf het beste welke keuzes bij je passen, welke stappen je moet zetten en welke ontwikkeling je wilt doormaken. Dat betekent niet dat de antwoorden voor het oprapen liggen; dan had je mij natuurlijk helemaal niet nodig gehad. Coaching is mijn tool om je eigen antwoorden in jou naar boven te halen. Antwoorden die je anders ook wel had gevonden, maar pas na een langdurig en frustrerend proces. Ik help je dit in een stroomversnelling te brengen. Sneller en zelfverzekerder beslissingen nemen, eerder aan jezelf durven toegeven wat je eigenlijk wilt en welke weg je het liefste zou nemen om daar te komen. Ik help je om denkkaders te doorbreken, om groter te denken, bestaande inzichten in een nieuw licht plaatsen en jouw eigen verhaal gebruiken om je tot nieuwe inzichten te brengen.

Ik zal je nooit vertellen hoe je iets moet doen of wat de perfecte oplossing is; ik help je je eigen antwoorden en oplossingen te vinden voor de vragen of obstakels waar je tegenaan loopt.

Wat ik wél doe, is een stukje advisering: naast mijn kennis in de menswetenschappen heb ik kennis en ervaring in organisatiekunde en ondernemen, en door deze kennis met je te delen help ik je tot inzichten en mogelijkheden waar je zelf nog geen weet van hebt.

Waarom ik doe wat ik doe

Als kind droomde ik al over een eigen onderneming. Een kledingzaak, een hotel, ik zag het helemaal zitten. Ook tijdens mijn opleiding tot coach was het me duidelijk: als ik dit ga doen, dan doe ik het op mijn eigen manier. Werken en coachen op de manier waarvan ik weet dat ik het beste waarde kan leveren voor anderen.

Eenmaal in loondienst beland bleef ik veel in contact met ondernemers. Ik merkte steeds weer dat ik niet alleen een luchtig gesprek wilde voeren over hun bezigheden, ik wilde ze actief verder helpen. Dat niet alleen: ik merkte dat ik eigenlijk een beetje jaloers op ze was. Het ondernemersleven, dat wilde ik ook! Je eigen aanbod ontwikkelen en uitvoeren, netwerken met interessante mensen, vrijheid op zo veel gebieden. Ik vond het een ontzettend boeiende wereld en wilde er alles van weten. Ik heb talloze boeken en blogs gelezen, webinars en video’s gekeken, gesprekken gevoerd. Dit maakte het plaatje compleet: ik wil niet alleen coachen, ik wil niet alleen ondernemen, ik wil (startende) ondernemers coachen.

Dat is precies wat ik nu doe. Ik help starters en ondernemers om de mogelijkheden te zien en de stappen te zetten om ambitieuze dromen en plannen te verwerkelijken op de manier die het beste bij hen past; net zoals ik dat zelf doe.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.