Successen moet je vieren

Ik heb een paar weken geleden een heeeeerlijke #guiltypleasure Netflix original ontdekt: Yummy Mummies. Ja, het is net zo slecht als het klinkt. Maar jeetje wat is dit leuk.

Er komt een business inzicht aan, belooft.

Maar ik vertel je eerst even kort waar de serie over gaat: 4 Australische vrouwen die op het punt staan hun eerste/tweede kindje te krijgen. En het zal je niet verassen, het blijft een reality show: vrouwen met een hóóp geld. Of eigenlijk, vrouwen die getrouwd zijn met mannen met een hoop geld.

Het is echt een typisch programma waarin weinig gebeurd maar waar je (oké, ik) toch naar blíjft kijken.

Hoe er eentje op babymoon gaat naar het Versace hotel om daar aan de rand van het zwembad een fotoshoot in bikini te doen.

Hoe ze na de bevalling een sip and see organiseren: een peperdure locatie regelen, laten inrichten door een interieurdesigner, hapjes en taartjes door de beste cateraar van Melbourne en je baby showen onder het genot van champagne.

Hoe ze meedoen aan een ‘babycasting’ omdat hun kindje hét model van een nieuwe kledinglijn moet worden.

Het is een compleet andere wereld en ik vind het hilarisch, fascinerend en te idioot voor woorden tegelijkertijd.

Nog iets nieuws wat ik heb geleerd: de term push present.

Het cadeautje dat je van je hubby krijgt voor de zwangerschap en het eruit persen van je kind.

De een kreeg een rolex horloge, de ander 20.000 dollar om designer handtassen te gaan shoppen en weer een ander een Range Rover.

Goed. Over naar business.

Kort nadat ik ontdekte wat een push present is, had ik een call met een coachklant die de afgelopen maanden bizarre resultaten heeft neergezet. Die resultaten zijn niet uit de lucht komen vallen: ze heeft actie ondernomen en is over talloze drempels heen gestapt. Onzekerheid, angst voor afwijzing, noem het maar op. Ze heeft besloten er écht voor te gaan en dat heeft ze ook gedaan.

Om dat soort resultaten te halen, moet je jezelf soms ook een beetje pushen.

Je moet jezelf die drempel over duwen. Dingen doen die je echt heel erg spannend vindt. Als ondernemer ben je vaak enorm aan het bikkelen en push je jezelf continu vooruit, op naar de volgende overwinning!

En daar mag je jezelf ook echt voor belonen, al dat gebikkel en gepush.

Daar verdien je wat mij betreft een push present voor 😉

Dat hoeft niet meteen over een rolex, een designer handtas of een auto te gaan. Mijn beloning aan mezelf is vaak een tijdschrift. Zo’n mooi blad van 6 à 7 euro. Die kocht ik vroeger nooit omdat ik het veel te duur vond voor dingen die ik ook gewoon op het internet kan lezen. Maar ik vind het wel echt genieten, met een tijdschrift op de bank. Hoe klein en normaal het voor veel andere mensen waarschijnlijk ook is, het voelt voor mij als een luxe.

Een ander voorbeeld dat helemaal niet gek duur hoeft te zijn, maar je wel direct in een feeststemming brengt: champagne! Ideaal om bijvoorbeeld te vieren dat je je eerste klant hebt of dat je voor het eerst een bepaalde maandomzet hebt gedraaid.

Waar het vooral om gaat, is dat je het viert. Dat je er even bij stilstaat dat je harde werk z’n vruchten heeft afgeworpen. Dat je echt even knéttertrots mag zijn op jezelf, want wauw. Het is niet niks!

Bij welke mijlpaal, groot of klein, ga jij jezelf een push present cadeau doen? En wat ga je jezelf geven?

Ik zou het superleuk vinden om te weten, stuur me een mailtje om het met me te delen! Mijn mailadres is: karlijnkwint@vogelvrijondernemen.nl.

[activecampaign form=33]

Facebook
Twitter
LinkedIn