Wil jij een ster worden in verkopen, gewoon door jezelf te zijn en mooie gesprekken te voeren?

Voor €25 ontdek je precies hoe ik het doe én hoe jij dit op je eigen manier toepast!

“Ik heb drie kantjes volgeschreven met allemaal waardevolle informatie die Karlijn deelt. Praktisch en concreet! Van hoe je gesprek kunt voorbereiden tot handige tips om te benoemen en hoe je sterk kunt afsluiten. Maar je wordt ook gestimuleerd om te kijken naar wat werkt voor jou en wat de mogelijkheden hierin zijn. Dit gaat mij zeker weten helpen met mijn toekomstige kennismakingsgesprekken!”

Fenna van Kerckhoven
CONTENT CREATOR & BUSINESS MENTOR
Groeien als ondernemer - Karlijn Kwint - Vogelvrij Ondernemen
Verkopen: het blijft een ‘dingetje’. Je hebt nu vooral het gevoel dat je ‘maar wat doet’. Het gesprek gaat alle kanten op, jij geeft de ander een waslijst aan fantastische (maar voor jou hele simpele) tips en op het eind twijfelt de ander tóch of ze je wel nodig heeft, of heb je überhaupt geen aanbod gedaan.

Herkenbaar. Mijn kennismakings- en verkoopgesprekken leken eerst ook helemaal nergens op. Ik stamelde, was bloednerveus, volgde sales stappenplannen waar ik de logica maar half van begreep… niet echt een recept voor succes, en dat bleek ook uit de resultaten.

De klanten die wel ‘ja’ zeiden tijdens een gesprek, sprak ik allemaal tijdens casual ‘netwerkgesprekjes’ waarbij ik nooit had verwacht dat ze klant zouden worden. Gesprekken waarin ik 100% mezelf was, enthousiast met ze meedacht en waarbij ze míj overvielen met de vraag: ‘wat kan je eigenlijk voor mij betekenen als coach?’

De oplossing had kunnen zijn: alleen nog maar casual netwerkgesprekjes voeren. Maar ik wilde weten wat erachter zat. Waarom werkt dit wel? Ik besloot alle sales stappenplannen de deur uit te gooien en ben mijn eigen methode gaan ontwikkelen. Het blijkt hartstikke simpel en juist daarom heel effectief, vooral omdat het volledig is gebaseerd op mijn (en waarschijnlijk jouw) grootste skill: goede gesprekken voeren.

Verkopen is heel makkelijk – en léuk, zelfs – zodra je doorhebt hoe je zo’n gesprek voert. Sterker nog, deze methode voelt niet eens als verkopen. Maar het levert wel de leukste klanten op.

“Ik vond de masterclass heel waardevol, heel fijn. Tijdens het luisteren kreeg ik zelfs zin om gelijk zo’n verkoopgesprek te voeren. Het heeft me aan het denken gezet over hoe ik mijn gesprekken aanpak en kan verbeteren. Ik weet nu beter hoe ik check of we echt een goeie match zijn, hoe ik mijn aanbod doe en wat ik doe als iemand niet meteen ‘ja’ zegt of pas over een tijdje wilt starten.”

Stephanie Arens
Instagram expert

Wil je ook weten hoe je met mijn methode geslaagde en leuke kennismakingsgesprekken voert? Regel hier direct toegang tot de Masterclass:

We gaan niemand pushen

Heb jij eerder klanten ‘laten lopen’ omdat je niet opdringerig wilde zijn? Ik ook. Ik wil niet dat mensen me vervelend vinden, ik wil dat iedereen me aardig vind. 

Maar juist door aardig gevonden te willen worden, heb ik een fijne, sympathieke manier van verkopen ontwikkeld.

Ik kan nu een heel verhaal afsteken over waarom ‘aardig gevonden willen worden’ ons in de weg zit, maar inmiddels is bij mij het tegenovergestelde gebleken: hierdoor heb ik een hele fijne, sympathieke manier van verkopen ontwikkeld, waarin ik ultiem mezelf kan zijn. En daar hoort pushen voor een verkoop niet bij.

Eén van mijn vuistregels in het verkopen, is: de ander moet het áltijd liever willen dan ik. Natuurlijk moet ik zelf ook onwijs enthousiast zijn en de samenwerking 100% zien zitten, maar als de ander niet wilt, dan houdt het op. Ik trek niemand aan de haren mijn traject binnen.

Dat betekent niet dat potentiële klanten het niet spannend mogen vinden. 

Het ís spannend om een (flinke) investering te doen en een (intensieve) samenwerking aan te gaan. Ik vind het mijn verantwoordelijkheid om tijdens het gesprek te checken of ik de ander echt kan helpen en of het voor die persoon de juiste investering is.

Denk ik dat dat zo is? Dan vind ik het óók aan mij om ervoor te zorgen dat de ander (ook al is het spannend!) vol vertrouwen en enthousiasme ‘ja’ kan zeggen. Daar gebruik ik geen trucjes voor, maar ik heb wel zo mijn methode ontwikkeld waardoor het me (als de match klopt) heel erg makkelijk afgaat. En die methode, die leer ik jou in deze masterclass.

Toen ik laatst aan één van mijn nieuwe Klaar voor Groei klanten vroeg waarom ze voor een samenwerking met mij heeft gekozen, vertelde ze:

“Ik heb meerdere gesprekken gehad met andere coaches. Echt grote, bekende namen. Maar ons eerste gesprek was meteen zó fijn, ik voelde me direct zo gemotiveerd. Bij jou durfde ik open en eerlijk te zijn. Nu ik je masterclass Coachend Verkopen heb geluisterd, snap ik de opbouw van onze kennismaking en vind ik het nog toffer hoe je dat hebt toepast zonder dat ik het doorhad. Ik wil leren ondernemen en verkopen zoals jij dat doet, maar dan op mijn manier. En dat is precies waar jij me in de masterclass en tijdens de kick-off mee hebt geholpen. Daar ben ik zo blij mee!”

 

Na het kijken van deze masterclass:

Deze masterclass is een aanrader als:

Praktische informatie

Klaar om ervoor te gaan? Doe mee! 

Groeien als ondernemer - Karlijn Kwint - Vogelvrij Ondernemen
Groeien als ondernemer - Karlijn Kwint - Vogelvrij Ondernemen

Waarom zou je het van mij aannemen?​

Ik heb geen achtergrond in verkopen: toen ik begon met ondernemen had ik géén idee hoe ik het moest aanpakken. Er zat geen greintje commercie in mijn studie, niet in mijn bijbaantjes en niet in mijn korte carrière in loondienst. Al snel ontdekte ik dat dat weinig uitmaakt. Het zegt niks. Ik ken tientallen ondernemers die álles van marketing en business strategie weten, maar toch amper financieel hun hoofd boven water weten houden.

De grootste voorsprong die je als ondernemer kan hebben, is heel simpel: goed zijn met mensen. Mooie gesprekken kunnen voeren. De ander écht kunnen doorgronden. Er simpelweg voor iemand zijn. Diegene vanuit de grond van je hart verder willen helpen. Ervoor zorgen dat mensen zich bij je op hun gemak voelen, hun verhaal met je durven te delen, zich gemotiveerd voelen om een uitdaging aan te gaan met jou aan hun zijde.

Het was voor mij ook even puzzelen hoe ik dit nou het beste kan vertalen naar ‘converterende verkoopgesprekken’. De term alleen al: het klinkt alsof je onwijs business savvy moet zijn, maar dat valt dus hartstikke mee.

Gewoon lekker jezelf zijn? Dat is natuurlijk een heel makkelijk advies,  ik snap dat jij dan ook denkt: hoe dan. Gelukkig weet ik dankzij mijn educatieve achtergrond (ik heb oa mijn eerstegraads lesbevoegdheid in m’n broekzak) precies hoe ik deze methode ook aan jou kan leren.

Groeien als ondernemer - Karlijn Kwint - Vogelvrij Ondernemen

Je krijgt tijdens de masterclass het beste van beide werelden: de gouden combi van Karlijn de businesscoach en Karlijn de onderwijzer. Maar bovenal: gewoon Karlijn. Want door dát steeds naar voren te schuiven en me niet achter bepaalde titels en rollen te verschuilen, kan jij zien hoe ik ultiem mezelf ben en dát inzet in mijn masterclass en in mijn verkoopgesprekken. 

En met dat voorbeeld, plus een lading aan hele concrete tips, help ik jou om scherp te krijgen hoe jij óók ultiem jezelf kan zijn én je expertise inzet tijdens een verkoopgesprek, zodat de allerleukste mensen niet kunnen wachten om met jou te starten.

Dat lijkt me wel €25,- waard. Toch?